Magyar dizájnpad sikere

Egy magyar tervező köztéri bútorait fogják használni Dubajban. Szőnyi Anna a MOME építész szakán diplomázott, jelenleg dizájnerként és dizájn-menedzserként dolgozik az Egyesült Arab Emírségekben. Boomerang fantázianevű köztéri installációja kivitelezésének finanszírozását egy nyilvános pályázat első helyével nyerte meg. A zsűri összesen 128 alkotás közül választotta ki Szőnyi Anna munkáját.

A Dubajban élő Szőnyi Anna dizájner Boomerang fantázianévre keresztelt padjával nyerte meg a Design Days Dubai kiállítását. A Boomerangot a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium pályázatára készítette el, amelyben egy ülésre alkalmatos köztéri installációra lehetett ötleteket leadni.

Fődíjként a nyertes pályázat kivitelezésének finanszírozását és az elkészült alkotás nyilvános bemutatóját lehetett megnyerni. Bárki pályázhatott aki Dubajban él, végül 128 pályázat közül Anna tervét választotta a legjobbnak a zsűri, így elkezdődtek a munkálatok.

A D3 területén március végén kiállított és bárki által kipróbálható padot a városi közterek folyamatos változása és átalakulása inspirálta. Hatalmas siker és figyelem övezte a Pinnacle Interiors és a Rajasthan Furniture által 73 bumeráng alakú, tömör burmai tíkfából elkészített, 3,6 méter hosszú, ízlés szerint formázható, néha egészen szoborszerűvé alakítható bútorinstallációt.

Forrás: magyART dizájnblog


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu