Műholdfelvétel Dubai elképesztő szigeteiről

Dubai, az Egyesült Arab Emírségek hét önálló emirátusának egyik legjelentősebbike: az állam pénzügyi, kereskedelmi, turisztikai központja. Dubai partjainál húzódnak a világ legnagyobb mesterséges szigetei: a három Pálma-sziget illetve a világ térképét formáló sziget, amelyekhez közel százmillió köbméter követ és homokot mozgattak meg. A szigetekről a NASA által a napokban közzétett képet a Terra műhold készítette 2006. szeptember 18-án.

PálmákDélről északra haladva először két Pálma-szigetet, a Jebel Ali és a Jumeirah nevezetűt láthatjuk. Ezeket követi az egyelőre félkész, a világ térképét formáló sziget, legfelül pedig a harmadik, még szintén építés alatt lévő datolyapálmát idéző sziget, a Deira látható. A tervek szerint a 2010-re elkészülő Deira lesz a legnagyobb Pálma-sziget.

A sötét háttért képező tengeren a homokszigetek az űrből is markánsan kirajzolódnak. A világtérképet formáló sziget körül világosabb kék árnyalatokat is felfedezhetünk, amely arra utal, hogy ott a tenger jelentősen sekélyebb.

A szigetek építéséhez a Perzsa-öböl aljáról nyertek homokot, amelyet aztán a GPS-koordináták alapján a kívánt helyekre szórtak szét. A mesterségesen létrehozott szigeteket hullámtörő töltés veszi körül, amely védelmet nyújt a tenger pusztító erejével szemben. A szigetek építése során mintegy százmillió köbméter követ és homokot használtak fel.

/Forrás: National Geographic/


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu