Olimpia 2016: Katar vagy Budapest?

A Budapesti Olimpia Mozgalomhoz hasonló kezdeményezés indult Katarban: az arab állam félhivatalosan már bejelentette, hogy meg szeretné pályázni a 2016-os olimpia rendezési jogát. Az ország Olimpiai Bizottságának főtitkára, Szaúd Bin Abdel Rahman Al Thani bejelentette, hogy az ország fővárosa, Doha közvetlenül azután, hogy lebonyolították a december 1 és 15 között aktuális Ázsia-játékokat, 2007 elején hivatalosan is bejelenti pályázási szándékát.

Katar hajóA főtitkár azt is elmondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem hivatalosan már áprilisban elfogadta pályázati szándékukat. „A Katari Olimpiai Bizottság hivatalosan január és július között valamikor jelzi majd szándékát” – mondta Thani.

A sportdiplomata egészen biztos benne, hogy az országa képes megrendezni a játékokat, amit az is alátámaszt, hogy az olajban dúskáló ország már eddig is 2,8 milliárd dollárt (kb. 560 milliárd forint) ölt sportberuházásokba az Ázsia-játékok kapcsán, például megépítették a világ legnagyobb fedett sportcsarnokát, ami helyet adhat például a tollas, torna, súlyemelés vagy birkózás döntőknek.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy Katar hamarabb fog olimpiát rendezni, mint Magyarország.

/Forrás: Hírszerző/


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu