Shopping arab módra

Megtörtént az, amire már egy ideje számítani lehetett: az Egyesült Arab Emirátusok C-17 Globemaster III szállítógépeket rendelt. Ezáltal Katar után a második közel-keleti ország lett, mely rendszeresítheti a gépet. Az Emirátusok egyébként már 2009 eleje óta ácsingózik a megrendelésért, és a legtöbb szakértő meg volt győződve róla, hogy a Dubai Airshow alatt alá is írják a szerződést, de erre mostanáig várni kellett.

A Boeing által nyilvánosságra hozott információk szerint a megállapodás értelmében hat C-17-est kell leszállítaniuk a megrendelőnek. Ebből négyet 2011-ben, kettőt 2012-ben vehet majd át az Emirátusok. Az anyagiakról, illetve a gépek felszereltségéről nem árultak el részleteket. Amit a korábbi hírekből tudni lehet, hogy biztosan lesznek bennük Have Quick beszédtitkosítóval ellátott rádiók, valamint az önvédelmi rendszert képezi majd az AAR-47 rakétaindításra figyelmeztető rendszer is.

„A C-17 egy rendkívül új és hasznos lehetőséget az Egyesült Arab Emirátusok kezében. Most már hatékonyan támogathatjuk a globális humanitárius missziókat, és a nemzetközi és országon belüli szállítási feladatokat is könnyebben elvégezhetjük.” – mondta Mohamed Al Mazrouei, egy vezető beosztású légierős tiszt. „A nemzetközi szerepvállalásunk megköveteli, hogy bármikor, bárhová, bármit el tudjuk juttatni a világon. A C-17 segítségével ez sikerülni is fog.”

A korábbiakban egyébként csak négy gép beszerzéséről szóltak a hírek, ennek fényében meglepő, hogy még kettővel megtoldották ezt a mennyiséget.

A Boeing természetesen rendkívül örül a megrendelésnek, mellyel egy kicsivel még jobban kitolódott a Globemaster III gyártósorának bezárása. A gépe megmentéséért küzdő cég számára a legjobb piacot jelenleg a Közel-Kelet mellett India jelentheti, mely szintén szemezget a „bálnával”.

/Forrás: HTKA/


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu