Hírek
Budapestre jött az Emirates
Szolgáltató központot hozott létre Budapesten az Emirates légitársaság - jelentette be Szijjártó Péter. Az Emirates légitársaság, amely 70 országban 130 célállomásra repül, 1200 járatot üzemeltet, 62 ezer alkalmazottat foglalkoztat, Európában Manchesterben működtet szolgáltató központot, a budapesti a kontinensen a második, világviszonylatban pedig a hetedik, 300 új munkahelyet teremtve.
Tovább
 
Dubajban járt a Design Terminal
A Közel-Kelet legnagyobb design eseményén állított ki a Design Terminál mentorált cége, a POSITION Kollektíva. A Design Days Dubai-on vezető nemzetközi tervezők és galériák mellett volt jelen a magyar márka, akiknek több ezer euró értékben sikerült értékesíteni designtárgyaikat a rendezvényen.
Tovább
 
Magyar dizájnpad sikere
Egy magyar tervező köztéri bútorait fogják használni Dubajban. Szőnyi Anna a MOME építész szakán diplomázott, jelenleg dizájnerként és dizájn-menedzserként dolgozik az Egyesült Arab Emírségekben. Boomerang fantázianevű köztéri installációja kivitelezésének finanszírozását egy nyilvános pályázat első helyével nyerte meg. A zsűri összesen 128 alkotás közül választotta ki Szőnyi Anna munkáját.
Tovább
 
A világ legnagyobb LED-projektje
Az Abu Dhabi Forma-1 versenypálya mellett a 2009-ben átadott YAS Hotel jelenleg a világ talán legnagyobb LED techológiával kapcsolatos beruházása. Az épület felett/körül "lebegő" háló több mint 5300, gyémánt alakú, acél panelből áll, melyekhez (darabonként) közel 5000 LED tartozik. A hotel vonzerejét nem csupán a fények adják: gyakorlatilag az épület alatt halad át a Forma 1-es versenypálya, a Ferrari "vidámparkja" és persze a tenger.
Tovább
 
Az új évet ünnepelték Dubajban is
A világ legmagasabb épülete, a dubaji Burdzs Kalifa előtt is több ezren ünnepelték az új évet. Az épület 122. emeletén, 422 méter magasságban található Atmosphere étteremben szilveszter éjjelén fejenként 18 ezer dirhamot, azaz több mint egymillió forintot kellett fizetni egy ablak melletti ülőhelyért.
Tovább
 
A Hilal büszkesége: az Arabian Knight
Az Arabian Knight az arab világ legrangosabb kiadványa. A 10 éve indított exkluzív magazint személyesen kézbesítjük a Közel-Kelet üzleti és politikai vezetői részére, akik óriási hatalmukkal és mesés vagyonukkal alakítják a világ jővőjét. Lehetetlenség pontosan meghatározni, de óvatos becslések szerint a szigorúan őrzött címlistán szereplő hétezer VIP olvasónk összesített magánvagyona meghaladja a 250 milliárd dollárt (kb. 55 ezer millárd forint).
Tovább
 
Sivatagi szélből készül a víz
Akár egy sivatag közepén is képes ivóvíz előállítására az újfajta szélturbina, amelyet fél éve tesztelnek Abu-Dzabiban. A 24 méter magas, vízgyűjtő szélturbina, amelynek lapátjai 13 méteres körben forognak, az elmúlt hónapokban legalább 500 liter édesvízet termelt naponta.
Tovább
 
Kezhma: a fenntarthatóság szigete
Dubaj mindig is az a hely volt, ahol a legcsodálatosabb és néha a legirreálisabb építészeti álmok váltak valóra. Bebizonyította, hogy képes gazdagítani magát a modern építészettel, hogy aztán vonzza a mélyzsebű embereket. A Diseño Earle Architects tervezőcsoport mesterműve a fentartható projekt, mely a Kezhma-sziget nevet kapta.
Tovább
 
Dubajban építi pékséghálózatát Schobert Norbi
A kinti befektetők üzletet láttak a szénhidrátcsökkentett árukban és a "csodalisztben", Norbi már a látogatáson és a szerződéskötésen is túl van.
Tovább
 
Shopping arab módra
Megtörtént az, amire már egy ideje számítani lehetett: az Egyesült Arab Emirátusok C-17 Globemaster III szállítógépeket rendelt. Ezáltal Katar után a második közel-keleti ország lett, mely rendszeresítheti a gépet. Az Emirátusok egyébként már 2009 eleje óta ácsingózik a megrendelésért, és a legtöbb szakértő meg volt győződve róla, hogy a Dubai Airshow alatt alá is írják a szerződést, de erre mostanáig várni kellett.
Tovább
 
Sivatagi bábel
Fedett sípálya a sivatag közepén? Pálma formájú mesterséges sziget a tengerben? Felhőkarcoló, óriás bevásárlóközpont a parti homokon? Volt egyszer egy sejk, aki nagy dolgokról álmodott. Perzsa-öböl menti birodalma csupán nap égette, álmos városka volt, ahol halászok és kereskedők éltek, s ütött-kopott bárkák ringatóztak a várost átszelő kanyargós folyó torkolatánál. Ám ahol mások csupán egy brakkvizes öblöt láttak, oda Rasíd ibn Szajíd al-Maktúm sejk a nagyvilág kapuját álmodta meg.
Tovább
 
Új csoda épül Abu Dzabiban
Kedvet kapott a nagy ingatlanfejlesztésekhez az 1,6 millió lakosú emírség, Abu-Dzabi a szomszédos Dubaitól. A 27 ezer négyzetkilométer területű Saadiyat-szigeten a következő tíz évben hat, jellegében jól elkülönülő kerületet alakítanak ki (köztük az egyik a kulturális), amelyek meghatározó épületeit a világ leghíresebb építészei tervezik.
Tovább
 
Halálcsillagot épít a holland sztár
Ősi formával újít a Rem Koolhaas holland építész vezette Office for Metropolitan Architecture az Egyesült Arab Emírségekben. A meghökkentő és teljeséggel szokatlan, óriási gömb formájú épületbe konferenciaközpont, kiállítóterem és hotel is költözik. A kívülről leginkább a Csillagok háborújából ismert Halálcsillag alakját mintázó építmény belsejében is a kerek formák dominálnak, hogy a lehető legtöbb hasznos tér keletkezzen.
Tovább
 
Luxusváros épül az olajmilliárdokból
A 2008-ra tervezett átadásra 162 emeletesre növő Burj Dubai luxusépületnek eddig 75 emelete készült el. Jelenleg is körülbelül háromezren dolgoznak a világ leendő legmagasabb épületén, amely csaknem kétszáz méterrel lesz magasabb a jelenlegi világelsőnél, a tajpeji 101 Towernél. Természetesen a fenti számok csak az előzetes terveket jelentik, hiszen a Burj Dubai végleges magasságát titokban tartják - megelőzendő, hogy váratlan konkurrencia bukkanjon fel. Ha így lenne, változtatnának rajta.
Tovább
 
Toronyházak árnyékában
Az olajbevételekből meggazdagodott Egyesült Arab Emírségek az évtizede tartó fejlesztéseknek köszönhetően a régió legdiverzifikáltabb gazdaságával rendelkezik. A hihetetlen mennyiségű tőkével rendelkező emírségekbeli beruházók a turizmus fejlesztése mellett rendkívül aktívak az iroda- és a retailpiacon is. A lakóingatlan szegmens a dubai piac márciusi liberalizációja óta rekord méretű növekedésnek indult, Abu Dhabi pedig még csak most nyitotta meg a piacot a külföldi állampolgárok előtt.
Tovább
 
Olimpia 2016: Katar vagy Budapest?
A Budapesti Olimpia Mozgalomhoz hasonló kezdeményezés indult Katarban: az arab állam félhivatalosan már bejelentette, hogy meg szeretné pályázni a 2016-os olimpia rendezési jogát. Az ország Olimpiai Bizottságának főtitkára, Szaúd Bin Abdel Rahman Al Thani bejelentette, hogy az ország fővárosa, Doha közvetlenül azután, hogy lebonyolították a december 1 és 15 között aktuális Ázsia-játékokat, 2007 elején hivatalosan is bejelenti pályázási szándékát.
Tovább
 
Műholdfelvétel Dubai elképesztő szigeteiről
Dubai, az Egyesült Arab Emírségek hét önálló emirátusának egyik legjelentősebbike: az állam pénzügyi, kereskedelmi, turisztikai központja. Dubai partjainál húzódnak a világ legnagyobb mesterséges szigetei: a három Pálma-sziget illetve a világ térképét formáló sziget, amelyekhez közel százmillió köbméter követ és homokot mozgattak meg. A szigetekről a NASA által a napokban közzétett képet a Terra műhold készítette 2006. szeptember 18-án.
Tovább
 
Szabadabb lesz az Emirátusok olajpiaca?
Az Egyesült Arab Emírségek meg kívánja szüntetni az országban az állami monopóliumokat. A szabályozás változása növeli a külföldi olajcégek lehetőségeit is az arab államban. Szolgáltatótársaságokon keresztül Magyarország is érdekelt lehet az ottani fejlesztésekben. Az új törvény várhatóan arra is feljogosítja majd a Perzsa-Öblön kívüli befektetőket, hogy akár 100 százalékos tulajdonukban lévő leányvállalatokat is létrehozzanak az emírségben.
Tovább
 
Bill Gates és a szaúdi herceg is beszállna a Four Seasonsba
A Four Seasons szállodalánc tulajdonosi összetétele alaposan megváltozna. Bill Gates is bevásárolná magát a Budapesten is egységet működtető kanadai hotelvállalkozásba, de Al-Waled Bin Talal szaúdi herceg is, befektetési cégén keresztül, meghatározó súlyú tulajdonossá válna.
Tovább
 
 
 HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu