3 millió eurós mobilüzlet

Dubajban, Bahreinben és Kuvaitban kötött hárommillió eurós üzletet a Shelton Kft. A mobiltelefon-hálózatok tervezésével, kiépítésével és auditálásával foglalkozó cég a közel-keleti terjeszkedés kiszolgálására leányvállalatot is alapított.

SheltonÖsszesen közel hárommillió euró értékű megrendelést kapott a Közel-Keleten a Shelton Kft. – tudtuk meg Mundrusz Tamástól, a társaság ügyvezető igazgatójától. A mobiltelefon-hálózatok tervezésével, kiépítésével és auditálásával foglalkozó cég a Nokia alvállalkozójaként 100 GSM-állomás telepítését végzi el Dubajban. A megállapodás szerint a Shelton gondoskodik majd az eszközök felszereléséről, üzembe helyezéséről és rendszerbe integrálásáról. A januárban induló, 1,2 millió euró értékű projektet négy hónapon belül fejezi be a magyar cég. A Nokiával való együttműködés olyan sikeresnek bizonyult, hogy a Sheltonnál jelenleg már azon dolgoznak, hogy a finn cég egyik kiemelt partnerévé válassza a vállalatot.

Szintén januártól veszi át a Shelton a kuvaiti központú Mobile Telecommunications Company (MTC) bahreini és kuvaiti harmadik generációs mobilállomásai üzemeltetését. A Közel-Keleten négy, Afrikában 6,55 millió mobiltelefon-előfizetőt kiszolgáló, tavaly egymilliárd dolláros bevételt elérő MTC bahreini hálózatából 150 állomás üzemeltetését végzi majd a Shelton; ez évente 700-800 ezer eurós megbízást jelent. A mobilcég kuvaiti rendszerében 300 állomás üzemeltetéséről állapodott meg a társaság, a szerződés értéke évi 900 ezer euró – közölte Mundrusz Tamás.

A cég – egy helyi partnerrel összefogva – a közelmúltban alapította meg Shelton MiddleEast néven kuvaiti leányvállalatát, amely a magyar társaság térségbeli tevékenységéért lesz felelős.

A közel-keleti terjeszkedés mellett a hazai piacokon is fejlődik a cég, a közelmúltban kötöttek partneri megállapodást a Vodafone magyarországi harmadik generációs mobilhálózatát építő Siemensszel. Az új bázisállomások építésére vonatkozó szerződés megkötése folyamatban van, és megkezdték a munkák előkészítését is. Az 1995-ben alapított, magyar magántulajdonban lévő Shelton Telekommunikációs Tanácsadó Kft.-nél jelenleg 52-en dolgoznak. A cég tavaly 670 millió forintos forgalmat ért el, az idén legalább 50 százalékos bevételnövekedésre számítanak.


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu