Budapestre jött az Emirates

Szolgáltató központot hozott létre Budapesten az Emirates légitársaság - jelentette be Szijjártó Péter. Az Emirates légitársaság, amely 70 országban 130 célállomásra repül, 1200 járatot üzemeltet, 62 ezer alkalmazottat foglalkoztat, Európában Manchesterben működtet szolgáltató központot, a budapesti a kontinensen a második, világviszonylatban pedig a hetedik, 300 új munkahelyet teremtve.


A világ egyik legjelentősebb légitársasága, az Emirates Budapesten hozta létre Európában a második szolgáltató központját, ahol 300-an dolgoznak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági  és külügyminiszter. A magyar állam 300 millió forinttal támogatta a beruházást.

A miniszter szerint az európai piac az Emirates számára stratégiai jelentőségű, bevételének jelentős része Európából származik, ezért a légitársaság európai terjeszkedési tervében fontos szerepet szán a Budapesten létrehozott szolgáltató központnak.

Az Emirates légitársaság 70 országban 130 célállomásra repül, 1200 járatot üzemeltet, 62 ezer alkalmazottat foglalkoztat, Európában Manchesterben működtet szolgáltató központot, a budapesti a kontinensen a második, világviszonylatban pedig a hetedik. 

Az Egyesült Arab Emirségek - ahol a légitársaság be van jegyezve - az Arab-országok között a legjelentősebb kereskedelmi partnere Magyarországnak, a kétoldalú kereskedelmi forgalom meghaladja az 1 milliárd dollárt.

A Magyarországra érkező beruházások jelentős része az üzleti szolgáltatói szektorból érkezik. Hazánkban az 1990-es évek közepén jelentek meg az első szolgáltató központok (serviced center), jelenleg 80 működik Magyarországon, ahol 30 ezer embert foglalkoztatnak, többségében fiatal, több nyelven beszélő diplomásokat.


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu