Makói ágyon gyógyulnak az emirátusiak

A makói Medicor egykori csarnokában kezdett nagyszabású fejlesztésbe az ASS bútorgyár. A félmilliárd forintos bővítéssel az ország legnagyobb bútoripari vállalkozásai közé léptek, Magyarországon az ASS gyártja a legtöbb kórházi ágyat. Új konstrukciójukat a világ számos pontján ismerik, az Arab Emírségekben gyógyuló betegek is makói ágyakon fekszenek. A motoros, emelésre, süllyesztésre alkalmas, masszív fémszerkezetű ágy legszerényebb felszereltségű darabja is több mint százezer forintba kerül.

Kórházi ágyA legmagasabb elvárásoknak is megfelelt a makói ASS bútorgyár új terméke, amit a hasonló betegágyak költségének akár negyedével is olcsóbban elő tudnak állítani - nyilatkozta  Gábor Zoltán, a cég vezetője. Így nemhogy aggódna a megszorítások miatt, hanem termelésének további bővítését tervezi a német tulajdonú cég makói gyára. Többéves fejlesztőmunka eredményeként egy olyan rehabilitációs betegágyat sikerült előállítanunk, amiből mind többet igényel a piac. Ez nemcsak az üzemünkben dolgozók számára jelent biztos állást, hanem további fejlesztéseket is kíván - fogalmazott az igazgató. Az ágyak összeszerelése már most tizenöt új munkavállalónak biztosít megélhetést.

A motoros, emelésre, süllyesztésre alkalmas, masszív fémszerkezetű ágy egyébként nagy értékű: a legszerényebb felszereltségű darab is több mint százezer forintba kerül. A különleges megrendelői igények teljesítésével forgalmi értéke akár meg is duplázódhat. Éppen ezért nyilvánvaló, hogy elsősorban nem a komoly anyagi gondokkal küzdő hazai, hanem inkább a nyugat-európai gyógyintézmények közül kerül ki a legtöbb megrendelő.

Rendszeres megrendelőik között van Németország, és Svájcból is igényeltek makói ágyakat. A kereskedők révén például az Arab Emírségek kórházaiban is használják a makói gyártmányokat.

Két, két és fél óra alatt szerelnek össze egy ágyat a munkatársai. Mint megtudtuk: igazi makói fejlesztésű találmányt is beépítenek az ASS-ágyakba. A magatehetetlen betegek fejének megtámasztására dolgoztak ki speciális megoldást, amit eddig még egyetlen hasonló bútorban sem alkalmaztak. Az igazgató azt mondta, a törvényeknek megfelelően személyesen felel az összes, Makón készült ágyért.

/Forrás: Délvilág/


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu