Szabadabb lesz az Emirátusok olajpiaca?

Az Egyesült Arab Emírségek meg kívánja szüntetni az országban az állami monopóliumokat. A szabályozás változása növeli a külföldi olajcégek lehetőségeit is az arab államban. Szolgáltatótársaságokon keresztül Magyarország is érdekelt lehet az ottani fejlesztésekben. Az új törvény várhatóan arra is feljogosítja majd a Perzsa-Öblön kívüli befektetőket, hogy akár 100 százalékos tulajdonukban lévő leányvállalatokat is létrehozzanak az emírségben.

Burj belsőAz Egyesült Arab Emírségek új vállalati törvénye véget vethet a monopóliumoknak. A törvény várhatóan még ebben az évben hatályba lép. Ekkortól a külföldi társaságok anélkül is indíthatnak beruházást az országban, és indulhatnak helyi tendereken is, hogy abba helyi partnert be kelljen vonniuk. E lehetőség, mint ismert elősorban az olajcégeket érinti.

Az új törvény várhatóan arra is feljogosítja majd a Perzsa-Öblön kívüli befektetőket, hogy akár 100 százalékos tulajdonukban lévő leányvállalatokat is létrehozzanak az emírségben. Ez viszont csak az oktatásra és az egészségügy területére vonatkozik - idézik a hírügynökségek Abdullah Ahmed Al-Salehet, az ország gazdasági miniszter-helyettesét.

Mint elmondta, továbbra is vannak ugyanakkor területek, ahová a kormány nem kívánja beengedni a külföldi tőkét. Jelenleg csak az úgynevezett szabad zónában tarthatnak fenn külföldi cégek olyan érdekeltségeket, amelyek 100 százalékos tulajdonukban vannak. Ez a helyi monopóliumok érdekeit védi, de korlátozza a külföldiek befektetéseit is az országban.

/Forrás: Energia.hu - Energiainfó/


 
 



HILAL Central Europe Kft.

Cím: 1054 Budapest, Szemere u. 8.
Telefon
: +36 (1) 769-6494
E-mail: info@tradearabia.hu

Cégünk az 1978-ban alakult, bahreini székhelyű Al Hilal Group és más öbölbeli vállalatok és csoportok közép-európai képviseleti irodája.

Célunk kommunikációs, pályázati és külpiacra lépési tanácsadással valamint kapcsolatrendszerünkkel segíteni a hazai és a kárpát-medencei vállalkozásokat versenyképességük növelésében és az arab piacra lépésben, másrészt a közel-keleti és más befektetők érdeklődését felkelteni a régió, benne Magyarország és a színvonalas hazai projektek iránt.

A Hilal Central Europe Kft. a ROP-VTSA-2012-1067 számon regisztrált akkreditált tanácsadó és szerepel a NAV Köztartozásmentes adózói listáján.


Copyright © 2006 TradeArabia.hu